Porin urheilutalon laajennuksen viivästyminen

VALTUUSTOALOITE

9.4.2018

Porin urheilutalon laajennuksen viivästyminen

Porin urheilutalon laajentaminen ja mahdollisesti uuden urheilutalon rakentaminen on ollut jo vuosia keskustelun aiheena kaupunginvaltuustossa. Valtuusto onkin myöntänyt kahden viimeisen vuoden aikana tähän tarkoitukseen suunnittelurahaa. Kysyisinkin tällä valtuustoaloitteella miksi suunnittelun tuloksista ei ole kerrottu avoimesti kaupunginvaltuustolle. Lisäksi kuntalaisia ihmetyttää miksi tämä tärkeä hanke ei ole edennyt, vaikka monet vähemmän tärkeät hankkeet ovat jo rakennusvaiheessa.

Tilanne Porissa on monelta taholta katsottaessa vakava. Porin perusturvan viimeiset raportit kertovat karua kieltä mitä liikkumattomuus on aiheuttanut porilaisten terveydelle. Ei ole mikään salaisuus, että Porissa on valtakunnallisissa tilastoissa suurista kaupungeista eniten ylipainoisia kuntalaisia. Lapsille pitää myös tarjota liikunnallisiin leikkeihin tilat harrastaa ja saada heidät jo pienestä alkaen tottumaan positiivisesti liikuntaan. Urheilutalo on ollut jo vuosia monelle vähävaraiselle perheelle lähes ainut paikka tarjota lapsilleen mahdollisuus olla tasa-arvoinen muiden lasten kanssa. Porin urheilutalolla on ollut suuri merkitys uusien henkilöiden saamiseksi liikunnallisten harrastusten pariin.

Huippu- ja kilpaurheilussa urheilutalon päivittämisen viivästyminen on jo aiheuttanut monien lajien kohdalla suuria ongelmia. Ei ole tätä päivää, että seurat joutuvat hakemaan tiloja teollisuushalleista sekä rekka-auto tallien vinteiltä tai jopa eri kunnista.

Ismo Läntinen

Porin Perussuomalaiset

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa