Porin kaupungin hävikkiruoka ruokajakeluun

VALTUUSTOALOITE

2.10.2017

Porin kaupungin hävikkiruoka ruokajakeluun

Ylen paikallisuutisten (11.09.2017) mukaan Porin päiväkotien hävikkiruuan määrää ei ole saatu vähennetyksi halutulla tavalla. Ruokahävikin määrään vaikuttaa artikkelin mukaan muun muassa se, että työelämässä on nykyään varsin epäsäännölliset työajat, ja näin ollen osa lapsista on epäsäännöllisessä hoidossa. Ruoan tilaaminen on varhaiskasvatuksellemme haasteellista. Hävikkiin toki vaikuttaa myös luonnolliset sairastumiset.

Hävikkiruokaa ei saada kaikilta osin Porin päiväkodeista ja kouluista esimerkiksi vähäosaisten ruokajakeluun, vaan täysin hyvää ruokaa menee kilokaupalla roskikseen. Hävikkiruoan määrää tulee saada kaikin keinoin alaspäin, mutta nollatilanne ei ole realistinen. Tästä johtuen hävikkiruoka tulisikin hoitaa eettisemmällä tavalla. Porissa voisimme kehittää esimerkiksi vaikka sellaisen hävikkiruokaravintolan, jossa asiakkaan ei tarvitse maksaa ruokailustaan.

Esitys: Aloitetaan selvitystyö kustannusten ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden etsimiseksi, jotta hävikkiruoka saadaan kerättyä kaikista päiväkodeista sekä kouluista ja jaettua ruokajakeluna.

Porin Perussuomalaisten valtuustoryhmä

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa